11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Bivši hrvatski reprezentativac: Trenerski kvaliteti Veselina Vujovića jednaki su nuli

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Goran Šprem smatra da legendarni Veselin Vujović ne bi bio dobro rješenje za selektora tamošnjeg nacionalnog tima.

Četrdesetjednogodišnjak nema lijepo mišljenje o trenerskim kvalitetima nekad najboljeg rukometaša svijeta.

“Vujović je bio najbolji igrač svijeta, za to kapa do poda. Međutim, ne želim mnogo da pričam o njegovim trenerskim kvalitetama. Moje subjektivno mišljenje je da je on zaista marginalan lik u hrvatskom rukometu, iako je imao razne uloge. Nije zaslužio te uloge i mislim da su njegovu trenersku kvaliteti jednaki nuli,“ naglasio je nekadašnji rukometaš u podcastu.

- OGLAS -

On je od hrvatskih trenera u prvi plan istakao iskusnog Lina Červara i aktuelnog stratega Eurofarm Pelistera Željka Babića.

“Červar i Babić su sjajni treneri, a Hrvatska ima i mnogo drugih dobrih stručnjaka. Svako je napravio nešto svoje i dao to rukometu. Jednostavno, najbolji trener je onaj koji napravi rezultat”, dodao je Šprem.

Vujović je u trenerskoj karijeri, između ostalog, bio selektor Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije sa kojom je 2017. osvojio svetsku bronzu.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA