Magazin
Narodno pozorište Sarajevo večeras emituje 'Balkaniku' i 'Alisu u zemlji čuda' Narodno pozorište Sarajevo večeras će s početkom u 19.00 sati, putem zvaničnog YouTube kanala emitovati video projekat "Balkanika" koreografkinje Narodnog pozorišta Sarajevo, Belme Čečo Bakrač koji ujedinjuje igrače na regionalnom nivou.
#

Za cilj ima pokazati kako baletna umjetnost ne poznaje granice ni prepreke. Baletni jezik je univerzalan, pun ljubavi i solidarnosti. 

  - Na Dan pobjede nad fašizmom, a u vremenu borbe koju vodi cijeli svijet, šaljemo poruku ljubavi i podrške na sebi svojstven plesni način. Budite sa nama večeras u 19.00 sati - poručila je  koreografkinja Čečo Bakrač.

Nakon video projekta “Balkanika” uslijedit će emitovanje baletne predstave  "Alisa u zemlji čuda" u koreografiji Aleksandra Ilića, na muziku Darje Janošević, kostimografiju je potpisala  Neira Sinanbašić i Melisa Musić, scenografiju Vedran Hrustanović, kojem je  asistirala Katarina Stojković. U predstavi igraju solisti i ansambl Balet NPS.

Repriza baleta je sutra u 13.00 sati.

Naslov „Alisa u zemlji čuda“ obećava čudesno putovanje kroz snove, dopuštajući  da se prepustimo mašti u neobičnom svijetu u kojem vlada zakon iracionalnog, gdje možemo doživjeti događaje u kojima iskušavamo svoje želje, stremljenja i prevazilazimo prepreke, najavljuju iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.