5 C
Sarajevo
25.04.2024

Oproštajno pismo Edena Hazarda pogađa sve istinske ljubitelje ove igre!

Belgijski internacionalac i jedan od najboljih igrača današnjice Eden Hazard večeras je i zvanično postao novi igrač Real Madrida.

Kraljevski klub će za njegove usluge izdvojiti vrtoglavih 100 miliona plus određeni bonusi, što i nije loše sa ove tačke gledišta za Chelsea s ozbirom da je bio u posljednjoj godini ugovora.

Eden Hazard se poput pravog profesionalca pismom oprostio od kluba u kojem je “stasao”, a na njega ne ostaju imuni ni najhladniji ljubitelji nama najdraže igre.

- OGLAS -

“Mojim prijateljima u Chelseaju.

Svi znate da prelazim u Real Madrid. Nije tajna da za taj klub želim zaigrati još iz perioda kad sam bio klinac koji je prvi put postigao pogodak. Davao sam sve od sebe za klub u posljednjih šest mjeseci u kojima je pritisak medija bio zaista nevjerovatan.

Sada je dogovor pao i nadam se da razumijete kako moram napraviti naredni korak u svojoj karijeri. Moram pratiti svoje snove. Napuštanje Chelseaja u kojem sam uživao u svakom momentu je najteža odluka u mom životu.

Stigao sam ovdje kao 21-godišnjak i postao pravi muškarac, pravi igrač zahvaljujući svima vama. Postao sam kapetan moje zemlje nakon svega. Ovdje sam naučio da je najljepše igrati fudbal i biti sretan.

Čak i kada nismo igrali dobro, pokušao sam da dam sve od sebe i to je bilo zahvaljujući vašoj nevjerovatnoj podršci. Taj borbeni duh, želja i odbijanje da ikada odustanete deo je kulture u Chelseaju i dolazi direktno od vas.

Kada se sjetim svih utakmica, u ovom dresu, a ima ih toliko, sretan sam što smo ih više pobjedili nego izgubili. Jednog dana ću sjesti na pivo i sa smješkom pričati o velikim utakmica gdje sam donosio pobjede, promašivao jedanaesterce, igrao protiv Arsenala, Liverpoola..

Sjećanja na sve momente su tako svježa i vi ste zaslužni za to. Nadam se da ćete vječno pamtiti naše momente sa Stamforda, hvala vam za podrušku na svakoj utakmici koju sam tamo odigrao. Nadam se da ste uživali par pola kao što sam ja.

Imamo mnogo sjajnih igrača i ponosnih momenata koji će uvijek biti tu. Osvojili smo sve što se može osvojiti, a svaka nagrada sa vama je posebna na svoj način. Oproštaj u Bakuu prošle sedmice je bio savršen način da kažem hvala.

Chelsea i njegovi fanovi će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu i vaše ću rezultate pratiti i naredne sezone kada budete igrali Ligu prvaka. Nadam se da ćemo svaki put kada se sastanemo odigrati nerješeno..

Prije nego što odem, želim da se još jednom zahvalim klubu za nevjerovatne momente i gospodinu Abramoviču koji je ispunio moje želje: da igram za Chelsea i evo danas, da igram za Real Madrid.

Prijatelji, želim vam svu sreću ovog svijeta.

– Eden”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA