12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Zapadna obala: Izraelske snage srušile četiri palestinske kuće (FOTO)

Izraelske snage u četvrtak u zoru srušile su četiri kuće u Hebronu na jugu Zapadne obale koju drže pod okupacijom, a koje su pripadale palestinskim zarobljenicima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izraelske trupe su zajedno sa buldožerima upale u grad Beit Kahel zapadno od Hebrona i počele rušenje kuća. Objekti pripadaju dvojici uhapšene braće Qasemu i Ahmedu al-Asafera, te njihovim rođacima Nassiru al-Asaferi i Yousefu Zahuru.

Anadolu Agency (AA) / 

Vlasti Izraela četvoricu Palestinaca optužuju da su početkom augusta ove godine ubili izraelskog vojnika u naselju Gush Etzion, sjeverno od Hebrona.

- OGLAS -

Nakon rušenja četiri kuće, izbili su sukobi između Palestinaca i izraelske vojske u gradu Beit Kahel. Izraelska vojska koristila je bojevu municiju, gumene metke i suzavac kako bi rastjerali demonstrante.

Anadolu Agency (AA) / 

U novembru, izraelska organizacija za zaštitu ljudskih prava “B'Tselem“, objavila je da je u periodu između 2006. i 31. oktobra ove godine Izrael srušio najmanje 1.489 palestinskih stambenih jedinica na Zapadnoj obali, ne uključujući istočni Jerusalem, zbog čega je 6.508 ljudi ostalo bez doma.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA