Magazin
Plavi raj koji zbunjuje naučnike: Jedinstvena pojava kojoj niko ne zna uzrok Nevjerojatna količina leda okružena beskrajnom šumom privlači golem broj turista koji žele vidjeti čudo koje se smatra osmim svjetskim....

Od vrućih koraka tanga do glečera –sve vas to očekuje na putovanju koje se ne propušta. Stoga ne čudi da mnogi nazivaju kulturu i geologiju Patagonije dramatičnom te preporučuju da ju vidite uživo.

Od vatrenog Buenos Airesa do čileanskog Lake Districta; planine pokrivene snijegom, zeleni slapovi koji padaju preko crnog kamenja koje je nastalo nakon erupcije lave, čista jezera, vulkani, šume i glečere, samo su neke od zanimljivosti koje vas očekuju. Jedan od najljepših prizora u Patagoniji jest zapanjujući glečer Perito Moreno.

Nevjerojatna količina leda okružena beskrajnom šumom privlači golem broj turista koji žele vidjeti čudo koje se smatra osmim svjetskim. Perito Moreno jedan je od najvećih izvora pitke vode.

Golemi blokovi plavo-bijelog leda svake dvije do četiri godine stropoštaju se u jezero Argentino, uzrokujući time siloviti tresak i nevjerojatne valove na površini jezera, što prizor čini nezaboravnim.

Dramatični show vide oni koji imaju najviše sreće, a predstava kreće u martu. Perito Moreno jedini je glečer koji raste, a ne smanjuje se kao ostali, ali naučnici još uvijek ne znaju šta je uzrok tome.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.