Magazin
Poznati članovi žirija Takmičarskog programa studentskog filma SFF-a Koordinatorica za međunarodne odnose u Filmskom centru Srbije Anđelija Andrić, generalni direktor Cinéfondationa u Kanu Georges Goldenstern i producentica Lana Matić članovi su žirija Takmičarskog programa – studentski film 26. SFF-a
# SFF

Koordinatorica za međunarodne odnose u Filmskom centru Srbije Anđelija Andrić, generalni direktor Cinéfondationa u Kanu Georges Goldenstern i producentica Lana Matić članovi su žirija Takmičarskog programa – studentski film 26. Sarajevo Film Festivala. 

Anđelija Andrić rođena je 1971. godine u Beogradu, gdje je završila srednju školu i upisala Fakultet dramskih umjetnosti. Od 1998. radi kao koordinatorica za međunarodne odnose u Filmskom centru Srbije (ranije Filmski institut). Istovremeno je bila programska koordinatorica B2B - Belgrade FEST-a (od 2006. do 2008.) i voditeljica beogradskog FEST Forwarda od 2016. Članica je Uprave Filmskog centra Srbije.

Georges Goldenstern je bio angažiran od početka televizijskog kanala za kulturu ARTE i kreirao je Arte France Cinema. Kao generalni direktor u periodu od 15 godina koproducirao je više od 250 filmova iz cijelog svijeta. Također je bio koproducent i asistent produkcije filmova kao što su "Ljeto u La Gouletteu", "Salut cousin!", "Mutanti" i "Lumumba". Georges Goldenstern je generalni direktor Cinéfondationa u Cannesu, kojeg je festival kreirao 1998. godine kao inspiraciju i podršku narednoj generaciji međunarodnih filmskih radnika. Od tada je Cinéfondation razvio komplementarne programe kako bi pomogao u ostvarenju svog cilja. Jedan od njih, Résidence du Festival, od 2000. godine omogućava smještaj i podršku za dvanaest odabranih mladih reditelja, koji svake godine budu pozvani na učešće u Programu otvorenih vrata na Filmskom festivalu u Locarnu.


Lana Matić je magistrica politologije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata. Producirala je brojne filmove prikazane i nagrađivane na festivalima kao što su Berlinale, Sundance i Cannes, od kojih su najnoviji "Otac" Srđana Golubovića, nagrađen na Berlinaleu, "Bosonogi car" Woodworth-Brosensa, prikazan u Torontu i "Mali" Antonija Nuića, hrvatski kandidat za Oscara u kategoriji međunarodnog dugometražnog filma.

Lana je jedna od osnivača Zagreb Film Festivala, jednog od vodećih festivala u regionu, gdje radi kao producentica, selektorica i šefica odjela Industry. Bila je u upravnom odboru u vrijeme kada je Zagreb Film Festival rukovodio kinom Europa u Zagrebu (2008-2019.), koje je 2016. godine dobilo nagradu za najbolju selekciju od Europa Cinemas.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.