17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Intenzivna istraga o trostrukom ubistvu

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitete MUP-a Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice od ranih jutarnjih časova vrše pretragu terena na širem području Glamočana, gdje je izvršeno trostruko ubistvo.

Načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović ranije je izjavila Srni da je policija pronašla dvije automatske puške i odbačene pripadajuće okvire za municiju za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja ubistava u Glamočanima.

Oružje je pronađeno jutros prilikom pretraga terena

- OGLAS -

Podsjetimo, u Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijene tri osobe, a jedna je teško povrijeđena iz vatrenog oružja. Ubijeni su Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Emilio Balda koji je bio jedan od direktnih izvršilaca uključenih u ovo svirepo ubistvo predat je u nadležnost tužilaštva. U bjekstvu je jedan od napadača Benedi Đukanović i za njim je raspisana potjernica, a u toku istrage policija je otkrila da je on pobjegao vozilom “golf sedam” bijele boje registarske oznake 003-K-770. 

“Policija moli sve građane da ukoliko primijete navedno vozilo da pozovu telefonski broj 192 ili da jave najbližoj policijskoj stanici”, naglasila je Miljanovićeva.

Intenzivna istraga o trostrukom ubistvu

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS sprovodi intenzivnu istragu o trostrukom ubistvu u Glamočanima kod Banjaluke i da je pretragom terena jutros pronađeno vozilo koje su koristili izvršioci krivičnog djela, dvije puške, te odbačeni okviri automatskih pušaka.

Ćulum je ocijenio da je, bez obzira na ovaj težak događaj, stanje bezbjednosti u Banjaluci i RS na zadovoljavajućem nivou.

“U ovom momentu ne mogu da govorim o motivima i izvršiocima ovog ubistva. Imamo lice koje je izvršilo napad na Slavišu Krunića i njegovu pratnju. Jedno lice je u tom napadu smrtno stradalo, jedno je lišeno slobode, a za trećim licem tragamo”, rekao je Ćulum novinarima u Banjalici i dodao da MUP čini sve da bude potpuno rasvijetljen ovaj slučaj.

Govoreći o mogućnoj povezanosti sa slučajem “Šijan”, Ćulum je rekao da misli da za sada ti slučejevi nisu povezani.

On je rekao da za sada nema informacija o odbjeglom Benediju Đukanoviću i da je za njim raspisana potjernica.

“Biće raspisana i međunarsana potjernica, za sada je ovo lice u bjekstvu. Obaviještene su sve policijske agencije na nivou BiH, te policije Srbije, Hrvatske, Crne Gore, tako da se istraga intenzivno sprovodi u cijelom regionu”, rekao je Ćulum.

On je naveo da su braća Nermin i Armin Đulum privođeni jer su oni bili ranije u kontaktima sa izvršiocima ovog krivičnog djela, te da su oni pušteni na slobodu nakon 24 časa, što je bila zakonska obaveza.

Pronađeno vozilo korišteno prilikom ubistva

U naselju Zalužani kod Banjaluke policija je pronašla vozilo “opel korsa” crvene boje za koju se pretpostavlja da je koristio Ž.K. prilikom ubistva Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, izjavila je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović. Miljanovićeva je navela da je policija na licu mjesta i vrši uviđaj.

Srna saznaje da se pretpostavlja da je vozilo koristio jedan od napadača Željko Kovačević, koji je ubijen u toku likvidacije Slaviše Krunića u Glamočanima.

Kovačević je od ranije poznat policiji, a hapšen je u akciji “Strijelac” zbog optužbi za provale i krađe na području Banjaluke.

Odslužio je i 11 godina zatvora zbog razbojništva, a Interpol iz Zagreba za njim je raspisao potjernicu zbog pokušaja ubistva i pljačke.

Policija je pronašla dvije automatske puške i pripadajuće okvire za municiju za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja ubistava u Glamočanima u opštini Laktaši, izjavila je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da je oružje pronađeno pretragom terena koju su u ranim jutarnjim časovima započeli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitete MUP-a Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA