Magazin
Predstava 'Komšizluk' u srijedu na online repertoaru SARTR-a Sarajevski ratni teatar SARTR-a, u srijedu 13. maja u 18.00 sati, putem YouTube kanala će prikazati predstavu "Komšizluk".
# Fena

Sarajevski ratni teatar SARTR-a, u srijedu 13. maja u 18.00 sati,  putem YouTube kanala  će prikazati  predstavu "Komšizluk".

Link za gledanje te predstave bit će dostupan 24 sata. 

Predstava je nastala u koprodukciji Aparat Teatra i SARTR-a.

Režiju i koncept predstave potpisuje Belma Lizde Kurt, kostimografiju i scenografiju - Adisa Vatreš Selimović, Masku - Naida Đekić, a u predstavi igraju/ Andrea Aković, Fatima Kazazić, Dino Sarija, Faris Pinjo, Maja Zećo/Belma Lizde Kurt i Irhad Baručija na violini.

Predstava "Komšizluk" je prva klaunovska predstava u BiH, pogodna za sve uzraste. Predstava je izrasla iz uličnog performansa klaunovske trupe, koja je nastupala na otvorenom.

Kroz neverbalni teatar i  pokret ova predstava želi predstaviti Mahalu, Komši(z)luk kao simbol multikulturalnosti, multinacionalnosti i tolerancije. Ona također želi kod publike  provocirati  osjećaj nevinosti i potaknuti publiku da otkrije i da se ne boji malog klauna u sebi, najavljeno je iz SARTR-a.  

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.