9 C
Sarajevo
20.04.2024

SZS: Vučić i Đukanović orkestriranom medijskim ratom pokušavaju da očuvaju vlast

Predsjedništvo Saveza za Srbiju osudilo je, kako se navodi u saopštenju, govor mržnje režima Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića koji “zapaljivim izjavama pokušavaju da sakriju istinu da je sporni zakon o takozvanim vjerskim slobodama usvojen uz njihov prethodni dogovor i apsolutnu saglasnost”.

“Kada su se nakon usvajanja ovog zakona režimi u Beogradu i Podgorici suočili sa zajedničkim, mirnim i dostojanstvenim otporom ogromne većine pravoslavnih vjernika, i onih koji se izjašnjavaju kao Srbi i onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, kojima su se priključili i pripadnici drugih vjeroispovesti, po starom scenariju iz devedesetih započeli su orkestrirani medijski rat”, ocjenjuje Predsjedništvo SZS.

“Rat u kome pokušavaju da, svađajući srpski i crnogorski narod, očuvaju svoju ličnu i nekontrolisanu vlast”, dodaje se u saopštenju.

- OGLAS -

Predsjedništvo SZS-a je, kako prenosi N1, istaklo i da današnja izjava Ivice Dačića u kojoj, kako se navodi, prijeti da će građanima Srbije prebrojavati crvena krvna zrnca i preispitivati državljanstva, “neodoljivo podsjeća na najmračnija vremena za koja smo vjerovali da se nikada neće vratiti”.

“Predsjedništvo SZS poziva sve aktere na mir i suzdržanost, a vlast u Podgorici da anticivilizacijski zakon o takvozvanim vjerskim slobodama neodložno stavi van snage i sva sporna pitanja riješi u dijalogu sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Vučićev režim koji je mjesecima ćutao i prećutno podržavao usvajanje ovog zakona, pozivamo da shvati da su neraskidive istorijske veze srpskog i crnogorskog naroda važnije i jače od njegove želje i pohlepe za vlašću”, poručuje se u saopštenju

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA