7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Potvrđeno za FACE: Gačić ubijen u blizini Kiseljaka

Nakon osam dana potrage, Edin Gačić, koji je ubio dvije osobe u prethodnom periodu, ubijen je danas između Tarčina i Lepenice, u blizini Kiseljaka, potvrdila je za FACE Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS.

Kontaktirali smo i ministra unutrašnjih poslova u Vladi FBiH Aljošu Čamparu koji nam je potvrdio da je ubica Edin Gačić likvidiran .Molio je   za razumijevanje te naglasio da će javnost biti blagovremeno obaviještena o svemu ,radi sveukupne sigurnosne situacije, ali i sigurnosti policajaca.

Kako nam je potvrdio i komesar policije KS Mevludin Halilović, nije zaprimljena dojava od strane građana. Pripadnici MUP-a su locirali trag tokom dana, te u razmjeni vatre, on je ubijen, a jedan specijalac je lakše povrijeđen.

- OGLAS -

Najavljena je i vanredna press konferencija, gdje će mediji i javnost imati više informacija o ovom slučaju.

Njega policija sumnjiči da je počinio dva ubistva, u mjestu Podorašac kod Konjica šestog februara i devetog februara u mjestu Suhodol kod Tarčina. Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažovane sve policijske snage.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA