Magazin
Projekt 'evropska mašina' u Beču kroz tri manifestacije Bečki muzej Kunsthalle Wien i pozorište Burgtheater dat će svoj doprinos projektu "evropska mašina" u vidu tri manifestacije.
#

Bečki muzej Kunsthalle Wien i pozorište Burgtheater dat će svoj doprinos projektu "evropska mašina" u vidu tri manifestacije.

U nedjelju, 2. februara, u 19.00 sati će biti upriličena diskusija "On Love Afterwards. Public Montage" s Milicom Tomić, umjetnicom performansa, koja će se baviti građanskom neposlušnosti i ulogom žene u javnosti.

Pored toga će od 2. do 8. februara biti organizovana radionica na temu građanskog aktivizma koju vode Oliver Frljić, Srećko Horvat i Anna Manzano. Učešće na radionici je besplatno i predviđeno je prije svega za tinejdžere i mlade između 15 i 27 godina.

Niz završava serijom konferencija "The White West III: Automating Apartheid", 13. i 14. februara, u organizaciji francuskog umjetnika Kader Attia i autorice Ana Teixeira Pinto. Konferencije su usmjerene na posljedice fašizma i kolonijalizma u društvu.

Projekt "evropska mašina" je tematski usmjeren na Evropu i u različitim formatima – razgovorima, promocijama, projekcijama, predstavama i konferencijama analizira prošlost i razvija pozitivne ideje za "evropsku" budućnost, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.