12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Čeka se zvanična potvrda: Sarajevo prvak, ispadaju Čelik i Zvijezda 09, nema završnice Kupa

Nakon što su dostavljeni odgovori entitetskih ministarstava Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, očekuje se brzo zaključenje sezone u Premijer ligi, a kako prenosi Faktor, Fudbalski klub Sarajevo uskoro će biti ozvaničen prvakom naše zemlje.

Sezona će biti verifikovana prema aktuelnom plasmanu nakon 22 odigrana kola, umjesto 33 planirana. Tako će iz lige ispasti Čelik i Zvijezda 09.

Naša zemlja neće imati osvajača Kupa u ovoj sezoni, a novi premijerligaši će biti sarajevski Olimpik i Krupa, prvaci prvih liga Federacije BiH i RS. Bordo tim će kao osvajač prvog mjesta izboriti plasman u kvalifkacije za UEFA Ligu prvaka, a u kvalifikacijama za Evropsku ligu igrat će Željezničar, Zrinjski i Borac, prenosi Faktor.

- OGLAS -

Kako je za Faktor potvrđeno iz izvora bliskog NSBiH, organi koji vode takmičenje već ranije su predložili da se proglasi prvak u slučaju da se ne steknu uvjeti za nastavak takmičenja (u nekim zemljama samo su prijavljeni učesnici za evropska takmičenja, a nije proglašen prvak, te niko neće ispasti).

Nogometni savez BiH će na narednoj sjednici Izvršnog odbora ozvaničiti ove odluke, kako bi se i na adresu UEFA-e poslalo konačno rješenje u traženom datumu.

 

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA