7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Xi naglasio značaj ustrajnosti u borbi protiv siromaštva

Kineski predsjednik Xi Jinping u četvrtak je pozvao na ustrajnost u borbi protiv siromaštva, jer su preostale samo dvije godine za njegovu zemlju da ispuni svoj cilj brisanja ekstremnog siromaštva do 2020.

– Ne bi trebalo biti uzmicanja dok se ne ostvari konačna pobjeda – izjavio je Xi, koji je također generalni sekretar Centralnog komiteta Koumnističke partije Kine i predsjedavajući Centralne vojne komisije. On je dao te komentare kada se uključio u raspravu s poslanicima iz pokrajine Gansu na drugoj sjednici 13. Kineskog nacionalnog kongresa, državnog parlamenta.

Kina će nastaviti da poduzima oštre akcije protiv pogrešne prakse u ublažavanju siromaštva, kao što su pronevjera novca i kršenja zakona i dicipline, izjavio je danas visoki zvaničnik zadužen za ublažavanje siromaštva.

- OGLAS -

– Moramo održati mjere odvraćanja protiv takvih činova, i boriti se protiv onih koji pokušavaju ukaljati sliku borbe protiv siromaštva – izjavio je Liu Yongfu, direktor Ureda za borbu protiv siromaštva i promoviranje razvoja u Državnom vijeću Kine, prenosi Xinhua.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA