15 C
Sarajevo
26.04.2024

Naloženo uklanjanje spomenika sa mjesta stradanja Davida Dragičevića

Na blogu je objavio i dokument rješenja kojim se nalaže sklanjanje spomenika posvećen mladiću čiji uzroci smrti ni poslije godinu dana nisu rasvijetljeni, prenosi Radiosarajevo.ba.

“Nalaže se N-N licu da izvrši uklanjanje stvari i drugih predmeta uključujući i dvije sadnice voća sa javne površine u Ulici Gorana Radulovića odmah i najkasnije u roku od 24 sata dostavljanja ovoga rješenja. Ukoliko se ne postupi po naloženom, uklanjanje stvari i drugih predmeta sa javne površine izvršiće se putem trećeg lica o trošku imenovanog, odmah nakon siteka datog roka”, navedeno je u rješenju.

Rješenje o uklanjanju spomenika  - undefined
Foto: Njegoš Tomić: Rješenje o uklanjanju spomenika
 
Tomić je ovaj čin opisao kao “nastavkom progona članova grupe Pravda za Davida i svega onoga što bi moglo podsjećati na ubistvo” 21-godišnjeg Banjalučanina.
 
Ovaj bloger tvrdi da je u centru Banja Luke na Trgu Krajine komunalna policija naložila uklanjanje balkonskog dijela ugostiteljskog objekta City čiji je vlasnik iz, kako kaže Tomić, iz najhumanijih razloga pokazao dobar i ljudski gest dozvolivši grupi Pravda za Davida da koristi električnu energiju za ozvučenje tokom okupljanja i protesta.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA