11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Špirić primio novoimenovanog ambasadora Grčke u BiH Papandreoua

Zamjenik predsjedavajućeg Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Špirić primio je danas novoimenovanog ambasadora Grčke u BiH Dimitriosa Papandreoua.

Špirić je poželio dobrodošlicu ambasadoru Papandreouu u Dom naroda PSBiH i ocijenio da Bosna i Hercegovina i Republika Grčka imaju dobre i prijateljske odnose. Istakao je da Grčka kontinuirano podržava BiH u procesu integrisanja u Evropsku uniju (EU), te da je Vlada Grčke bila značajan donator u postratnom periodu u BiH.

Konstatovano je da dobre političke odnose ne prate tako dobri ekonomski odnosi, na šta ukazuje nivo spoljnotrovinske razmjene, stranih investicija i drugi pokazatelji. Sagovornici su se složili da je u tom pogledu potrebno uložiti napore da se stanje unaprijedi.

- OGLAS -

Na sastanku je bilo govora o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o dešavanjima u EU, posebno o prijedlogu nove metodologije Evropske komisije za zemlje zapadnog Balkana.

Učesnici sastanka složili su se da je potrebno unaprijediti i parlamentarnu saradnju, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA