11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Svjedok pucnjave: Čula sam tri rafala, gledala sam kako ubice bježe u “bijesnom” autu

 Obično se nisam “trzala”, jer smo zadnjih dana čuli mnogo petardi, ali ovaj zvuk je bio drugačiji. Otišla sam prema prozoru i vidjela sam “bijesno” crno auto (Golf 5, op. a.) kako se udaljava u pravcu Mojmila. Mislim da su prošli i kroz crveno svjetlo.

Ovo za Radiosarajevo.ba priča E. S., koja živi na Alipašinom Polju, sarajevskom naselju u kojem su jutros u 4.22 sata ubijeni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Adis Šehović i Davor Vujinović.

E. S. nam kaže da tri mjeseca radi nedaleko od mjesta nesreće i da je s prozora gledala sve šta se dešavalo nakon što je čula rafale, od 4.22 sata pa do dolaska pripadnika MUP-a KS i Hitne pomoći.

- OGLAS -

“Za ubistvo dvojice pripadnika MUP-a KS sam saznala tek kada sam krenula na posao. U prvi mah nisam ni znala da ima mrtvih. S prozora sam gledala kako prvo dolazi policija. Mislim da nije prošla minuta. A kroz minutu sam čula i Hitnu pomoć. Vani je bio mrak, ali se čula njihova galama. Znala sam da se nešto loše desilo”, dodala je E. S. za Radiosarajevo.ba.

Druge komšije, koji su imali priliku pogledati policijski automobil u kojem su ubijeni Šehović i Vujinović, kazali su nam da su preko sredine na vozilu ostale rupe od metaka, prije nego je auto otišla na vještačenje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA