13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Uprava Aluminija još bez odgovora na upit ministra Džindića o procesu gašenja

Resorno ministarstvo, podsjećamo, zatražilo je u dva navrata, 10. i 12. jula, od Uprave ovog preduzeca informacije o trenutnim posljedicama gašenja proizvodnje u Aluminiju nakon isključenja sa napajanja električnom energijom, kao i informacije o tome da li je ispoštovana procedura gašenja proizvodnje u skladu sa svim tehničko-tehnološkim procesima. 

Ministarstvo je tražilo i Informaciju o svim plaćanjima mostarskog Aluminija i Infornaciju o prilivu sredstava u periodu od 1. januara do 10. jula 2019. godine. 

Uprava Aluminija oglušila se na dva dopisa ministra Nermina Dzindica od 10. i 12. jula. Iako je rok za dostavljanje odgovora bio 18. juli., iz Uprave Aluminija još uvijek nisu odgovorili.

- OGLAS -

Bez obzira što je od zadatog roka prošlo deset dana, resorno ministarstvo nema cjelovitu informaciju ni o tome šta Uprava Aluminija planira preduzeti u narednom periodu u cilju zaštite imovine društva od uništenja ili otuđenja, posebno sa aspekta zaštite državnog kapitala u Aluminiju. 

Ministar Dzindic jasno je zatražio od Nadzornog odbora Aluminija da ga redovno, svakih 15 dana, pismeno obavještavaju o preduzetim i aktivnostima koje namjeravaju preduzeti.

Međutim, Nadzorni odbor i Uprava Aluminija očigledno ignorisu zahtjev resornog ministra.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA