11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

OVE JESENI NA FACE TV-u: Danas počinje nova programska shema!

Jesenska shema na FACE televiziji svoje će prezentovanje započeti u petak, 12. oktobra, gdje će gledaocima ponuditi brojne novitete među kojima su četiri autorske emisije, filmski i serijski sadržaji.

Petkom nakon Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem bit će predstavljena nova sezona orginalnog serijala Face televizije “NAMIGIVANJE ZVIJEZDAMA” koja proističe iz historijata priča velikana Mike Antića, vrhunskog pjesnika, koji je gajio istinsku nadu i vjeru da će kada umre postati zvijezda na nebu.

Shodno toj vjeri nakon njegove smrti, njegovi su prijatelji nastavili njegovati Antićevu nadu tokom vedrih noći prilikom gledanja u zvijezde i namigivanja “gore” svojim vječnim prijateljima. Zvijezde bi uvijek svojim svjetlosnim čarima nudile odgovore. Pjesnička je to alegorija, ali i stvarna situacija u kojoj opstaje društvo živih pjesnika koji ne prestaju s vjerovanjem u zagrobni život mrtvih umjetnika koji su svoja djela ostavili kako bi jednog dana ona dobila svoju beskonačnost i prerasla u bogatu literaturu koju će sve generacije čitati i ono najvažnije – razumjeti.

- OGLAS -

Nažalost, jedini koji je živ i u mogućnosti da pjesnička vjerovanja prenosi i na mlađe generacije, upravo je Mišo Marić, posljednji svjedok koji posjeduje dokaze, snimke, pisma i fotografije naše najbolje prošlosti.

Gledaoci će ove sezone imati priliku gledati nastavak dokumentarnog historijata s novim pričama, podsjećanjima na davnu prošlost i ono nezaboravno, ali i najljepše što proizlazi iz nje, kultura prošlosti s nadom da će ostati i u budućnosti.

Nedjeljnji termin od 18:45 je rezervisan za “BOSANSKI VJESTNIK SA AMROM HALILOVIĆ” koji predstavlja dinamičan, objektivan, savremen i informativni format, kreiran kao orginalni projekt u produkciji FACE televizije.

“BOSANSKI VJESTNIK” uređuje i prezentuje Amra Halilović koja u ovoj sezoni za sve gledaoce uvodi novitete u pripremi aktuelnih tema, odabiru gostiju iz svijeta politike i drugih oblasti od društvenog značaja, suočavanja, direktnih pitanja i zanimljivih zapažanja.

Jutarnji program FACE televizije “UzBuđenje” ove jeseni će se emitovati vikendom od 8:00 do 10:00h. “UzBuđenje” i ove jeseni donosi uspješne priče svih generacija iz oblasti kulture i sporta. Iz uredništva najavljuju nove rubrike koje će omogućiti direktnu komunikaciju s građanima Bosne i Hercegovine, a istom će misijom nastojati podstaći više edukativnog sadržaja kako bi razvili svijest o kulturi koju Bosna i Hercgovina “vješto” krije.

Vikendom od 10:00h, odmah nakon emitovanja jutarnjeg programa “UzBuđenje”, svoje će prezentovanje zauzeti emisija “Žogarija” namijenjena mlađim generacijama koja uključuje društvene igre koje spajaju najmlađe iz cijele regije – igre koje razvijaju zdravu konkurenciju, pobjednički i timski duh.

Subotom nakon “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem” počinje novi autorski format FACE televizije pod imenom “IZGUBLJENI SVJETOVI” koji je nastao na osnovu ideje poznatog istraživača Semira Osmanagića, gdje grupa istraživača dijeli priče sa svojih ekspedicija i na zanimljiv način prenose sve čari i tajne skrivenih i rijetko posjećenih mjesta.

Ljubitelji avanture će uživati u ovom unikatnom Faceovom formatu.

Jesen na FACE televiziji će biti u znaku domaće produkcije čiji se formati naveliko pripremaju kako bi svoje gledaoce iznenadili novitetima, različitim sadržajima i starim prepoznatljivim televizijskim formatima. U fokusu FACE televizije ove jeseni je prezentacija orginalnih televizijskih sadržaja u udarnim terminima, najkvalitetniji odabir stručnjaka u oblastima koje će se prezentovati javnosti, angažovanje novih mladih lica u informativnom i zabavnom program te osiguravanje stabilnosti programske sheme koju će gledaoci FACE televizije moći pratiti u isto vrijeme i u dobro poznatim terminima.

 

Vaša FACE TV.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA