Magazin
Skaka posjetio Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH Gradonačelnik Sarajeva Abdualah Skaka posjetio je Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i sastao se sa direktoricom ove institucije Šejlom Šehabović.
# Fena

Gradonačelnik Sarajeva Abdualah Skaka posjetio je Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i sastao se sa direktoricom ove institucije Šejlom Šehabović.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici gradonačenika Milan Trivić i Ivica Šarić te Eli Tauber, savjetnik za kulturu i religiju Jevrejske zajednice u BiH.

Direktorica Šehabović pokazala je gradonačelniku Skaki Stalnu postavku Muzeja i galeriju MAK te kazala da je simbolično što je ova posjeta upriličena na Međunarodni dan pismenosti.

- Zadovoljststvo mi je što sam danas u ovom Muzeju smještenom u predivnom ambijentu kuće porodice Despić. Ponosan sam na Sarajevo u kojem se nalazi ovako veliki broj značajnih i različitih institucija kulture. Vi ste čuvari historije i naša je želja da napravimo kvalitetnu saradnju. Razumijemo da je vaš status neriješen i to je kompleksan problem koji se nažalost neće ubrzo riješiti. Grad i Muzej su i ranije ostvarili kvalitetnu saradnju putem izuzetno uspješnog projekta “Muzejske priče” i nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti tim putem – kazao je gradonačelnik Skaka.

Direktorica Šehabović je zahvalila na posjeti i istaknula da se institucije kulture kojima nije riješen status i finansiranje nalaze u još težoj situaciji od početka pandemije Covid-19.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.