Magazin
“Skupi festival“ u Skoplju: Grand prix predstavi “Brašno u venama“ Predstava “Brašno u venama“ premijerno je odigrana 8. aprila 2015. godine na sceni SARTR-a i do sada je bila učesnik nekoliko značajnih međunarodnih i domaćih festivala
# Anadolu Agency (AA)

Žiri 12. izdanja Internacionalnog teatarskog festivala “Skupi festival“ iz Skoplja, u sastavu: Almir Bašović, Kuštrim Bekteši i Dimče Nikolovski jednoglasno je dodijelio Grand prix priznanje predstavi “Brašno u venama“, saopštili su iz Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), prenosi Anadolu Agency (AA).

Predstava “Brašno u venama“ u režiji Borisa Liješevića rađena prema tekstu Igora Štiksa govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i suočavanjem sa prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života. Nastala je u koprodukciji SARTR-a i Internacionalnog teatarskog festivala MESS - Scena MESS.

Uloge u predstavi ostvaruju: Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić.

Predstava “Brašno u venama“ premijerno je odigrana 8. aprila 2015. godine na sceni SARTR-a i do sada je bila učesnik nekoliko značajnih međunarodnih i domaćih festivala.

Osim u cijeloj BiH, predstava je gostovala u Beogradu, Zagrebu, Kotoru, Podgorici, Cetinju, Tivtu i Baru.

Na festivalima višestruko su nagrađivani autor teksta Štiks, te glumci Dorić, Glamočak, Bajrović i Alispahić, zaključuju iz SARTR-a.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.