7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Nezavisni blok izrazio saučešće porodicama Šehović i Vujinović

U svom saopćenju također izrazili su također I saučešće porodicama i kolegama brutalno ubijenih policajaca u Sarajevu, te iskazuje punu podršku svim institucijama i organima reda koje štite građane i koje moraju biti jače od kriminalaca, kriminalnih grupa i korupcije, kao i potreba da kaznene mjere budu što strožije i adekvatnije.

”Stabilna sigurnosna situacija u Sarajevu, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, prioritet je svih prioriteta, što samo govori o potrebi jačanja institucija sistema, njihove opremljenosti, boljih uslova rada i spremnosti da se nose sa teškim izazovima poput ovih terorističkih akata u kojem je stradao policajac u Sarajevu.

S druge strane, migrantska kriza nam nije donijela problem, nego ga je samo ogolila i to tako moramo shvatiti. Moramo pokazati humanu politiku i biti efikasni u zaštiti svojih granica i imati sistem koji štiti građane Bosne i Hercegovine kao i sve druge koji se nalaze na našoj teritoriji. Da bi imali efikasne institucije, ova država mora mijenjati smjer.

- OGLAS -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA