Magazin
Sutra počinju 26. Sarajevske večeri muzike Važno je istaknuti da će od svake prodate ulaznice jedna kovertibilna marka biti usmjerena za finasiranje ljetne škole za najbolju ili najboljeg studenticu/ studneta Muzičke akedemije Univerziteta u Sarajevu.
#

Svi festivalski sadržaji, koncerti vrhunskih umjetnika, bit će Vam dostupni iz udobnosti Vašeg doma. Pod novim okolnostima Festival se pridružuje i globalnom obilježavanju 250 godina od rođenja Ludwiga van Beethovena koncertom u utorak, 8. septembra u 20 časova, na kojem će u prvom dijelu u dvorani Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevska filharmonija pod dirigentskom palicom Samre Gulamović izvesti Beethovenovu Simfoniju br. 8.

U drugom dijelu virtualnog koncerta nastupiti će violinistica Alena Baeva iz Warsawe, uz ukrajinskog pijanistu Vadyma Kholodenka, koji će izvesti Beethovenovu Sonatu za violinu i klavir br. 3 u Es-duru.

 Obavještavamo cijenju publiku, da je direkcija festivala donijela odluku da kupovinom ulaznica za koncert ostvarajute mogućnost da u istom uživate narednih 30 dana.

Važno je istaknuti da će od svake prodate ulaznice jedna kovertibilna marka biti usmjerena za finasiranje ljetne škole za najbolju ili najboljeg studenticu/ studneta  Muzičke akedemije Univerziteta  u Sarajevu.

Ulaznice za online izdanje 26. festivala Sarajevskih večeri muzike možete kupiti na prodajnim portalima kupikartu.ba i eKupon.ba

Ulaznice za publiku iz dijaspore mogu se kupiti na www.maf.ba

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.