-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

White potvrdio nakon razgovora sa Trumpom: Nema otkazivanja UFC-a, sve borbe se sele u Vegas

Širom svijeta odgođena su sportska događanja, ali UFC će nastaviti sa svojim ‘eventima’. Gledaoci će sve moći pratiti kao i dosad ‘pay per view’ sistemom, a sve je premješteno u Las Vegas gdje neće biti publike.

Ovog vikenda Fight Night iz Brazila moći će se gledati samo na malim ekranima, a istu će sudbinu dijeliti i događaji koji su se trebali održati u američkim dvoranama, samo će one biti premještene u UFC-ov APEX u Las Vegasu.

“Svi paničare, a mi umjesto toga zapravo radimo na rješavanju problema – razgovaramo s doktorima, predstavnicima zdravstva, predstavnicima Vlade i činimo sve kako bismo pronašli način da sport učinimo sigurnim i samim time nastavimo s eventima. Situacija je takva kakva je, ovo se događa i činit ćemo ono što uvijek činimo – pobrinut ćemo se da se dva zdrava borca mogu takmilit”, rekao je predsjednik UFC-a Dana White uz odobravanje američkog predsjednika Donalda Trumpa, s kojim je prethodno obavio razgovor.

- OGLAS -

Tako će se najvjerovatnije Francis Ngannou i Jairzinho Rozenstruik boriti u Las Vegasu te će se njihova borba koja se trebala održati 28. marta u Kolumbusu vjerovatno održati iza zatvorenih vrata u Las Vegasu kao i Fight Night koji predvode Alistair Overeem i Walt Harris.

Pitanje je što će biti sa UFC-om 249 čija je naslovna borba ona za pojas lake kategorije između Khabiba Nurmagomedova (31) i Tonyja Fergusona (36) koja bi se trebala održati u Njujorku 15. aprila. Moguće je da će i svi UFC-ovi događaji biti odgođeni, ali postoji i mogućnost da dijeli istu sudbinu kao spomenuti Fight Nightovi – samo ‘pay per view’ iz APEX centra u Las Vegasu.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA