15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Čestitke selektoru Šumanu i igračima, napravili su rezultat za historiju

Rukometnim reprezentativcima Bosne i Hercegovine na Sarajevskom aerodromu na historijskom rezultatu čestitao je i Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo. Plasman na Evropsko prvenstvo, naglašava Kurić, kruna je aktivnosti “Zmajeva”, koji su nam tom putu imali značajnu podršku Ministarstva.

– Čestitke Bilalu Šumanu i igračima, ovo je kruna njihovog rada te naše zajedničke saradnje sa reprezentacijom. Čak bih ustvrdio da smo bolju relaciju imali sa igračima i selektorom nego sa Rukometnim savezom – kaže Kurić.

Upravo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, kako su mediji navodili posljednjih godina, često radilo ono što je trebao biti posao rukovodstva RSBiH, a to je finansijski pratilo reprezentaciju na njenom putu prema Euru.

- OGLAS -

– Ministarstvo je pružalo kontinuiranu podršku reprezentaciji, što će činiti i u budućnosti, odnosno u realizaciji programa priprema i nastupa na Evropskom prvenstvu. Stoga i ovim putem apelujem na Rukometni savez BiH da riješi pravne odnose, jer to stvara probleme svima koji bi željeli da pomognu reprezentaciji – rekao je Kurić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA