Magazin
U Hanikahu otvorena izložba 'Umjetnici Sarajevu' Osma internacionalna izložba "Umjetnici Sarajevu" na kojoj se predstavilo 28 eminentnih umjetnika iz šest zemalja sa oko 120 radova, otvorena je večeras u Gazi Husrev-begovom Hanikahu
#

Voditeljica Galerije "Preporod" Mirsada Baljić istakla je za Fenu da izložbu, koja će biti otvorena u narednih 15 dana, čine djela rađena u različitim tehnikama: ulje, akvarel, grafika, crtež, skulptura, kombinovana tehnika te video rad.

Dodala je da su se slobodnim temama predstavili umjetnici iz Turske, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Rusije te Bosne i Hercegovine. 

- Umjetnici su svoja djela, prožeta svjetlošću i energijom koja spaja i ujedinjuje različitosti, posvetili upravo našem Sarajevu - kazala je Baljić te dodala da je izložba prodajnog karaktera.

Također je naglasila da će posjetioci svaki dan imati priliku razgovarati sa autorima djela, ali i da će moći glasati za najinteresantnije izloženo djelo. Za pobjednika će, istakla je, organizirati samostalnu izložbu u Galeriji "Preporod".     

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.