Magazin
U Sarajevu održan plesni fleshmob: Još samo sedam dana do početka sarajevske bajke Danas je u Sarajevu 50 članova plesnog kluba Aster i volontera izvelo plesni fleshmob u Sarajevu, tokom kojeg su plesali valcer, tango i cha-cha-cha
#

Danas je u Sarajevu 50 članova plesnog kluba Aster i volontera izvelo plesni fleshmob u Sarajevu, tokom kojeg su plesali valcer, tango i cha-cha-cha. Događaj, u organizacji Udruženja Austrijski bal u Bosni i Hercegovini, je najava i uvod u treći Austrijski bal u BiH, koji će se održati iduće subote, 08. juna, sa početkom u 20.00, u sarajevskoj Vijećnici, kada će simbolom Sarajeva opet odzvanjati taktovi valcera, ali i modernih plesova. Udruženje Austrijski bal u BiH uz pokroviteljstvo Gradova Sarajeva, Beča i Graza, sa svojim partnerima i prijateljima, nastavljaju tradiciju organizacije bala, uvrštavajući time grad na ekskluzivnu listu od samo 200 gradova širom svijeta u kojima se održava ovaj događaj.   

„Ostalo je još sedam dana do ovog zaista prekrasnog događaja. Nama, kao organizatorima, uz pomoć naših prijatelja i partnera, velika je čast i zadovoljstvo da ovim Balom našim sugrađanima ponudimo nešto lijepo i značajno, jedan veliki kulturni događaj, koji u sebi ima istinske vrijednosti, kao što su  kulturna razmjena, otvaranje novih pogleda na svijet, naročito mlađoj generaciji, i, nadasve, priliku da budu dio jedne zaista divne priče“, izjavila je Zinaida Jamakosmanović, predsjednica Udruženja Austrijski bal u Bosni i Hercegovini.

Sarajevo postaje prepoznatljivo po balu, a tome svjedoče i brojni umjetnici koji će učestvovati i ove godine, kao Robert Werner, dobro poznati i cijenjeni muzičar iz Beča, kojeg je sarajevska publika već imala prilike čuti. Ove godine Bal će ugostiti i Big Band iz Graza, koji će donijeti dašak zlatnog doba jazza, a posjetioci Bala će uživati u arijama solista Opere Grada Graza, Sonje Šarić i Wilfried Zelinke. Tu će biti i dobro poznati bend Cuba Balcanica, kao i KUD Jedinstvo iz Splita.  

Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj se još uvijek mogu kupiti na www.kupikartu.ba, gdje se mogu pronaći i sve potrebne informacije o cijenama karata, kao i o prodajnim mjestima. Ulaznice svih kategorija obuhvataju: pristup svim plesnim salama Vijećnice od 20:00 sati (ulazak) do 03:30 (kraj bala) i svim programskim tačkama i dodatnim sadržajima, bife večeru, pića po želji, i poklone za dame.

Plesači su pokazali da gracioznost i romantika ovog plesa bezvremeni i univerzalni, a muzika ono što spaja ljude kroz stoljeća, a dio atmosfere sa ovog događaja pogledajte na linku:

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.