8.8 C
Sarajevo
18.04.2024

Željezničar podbacio u Gabeli: Plavi remizirali protiv GOŠK-a (FOTO+VIDEO)

U šestoj minuti susreta bilo je opasno pred golom Željezničara. Ereiz je ubacio, Hajdarević pogriješio, lopta je došla do Ramića koji se nije snašao nakon čega je otklonjena opasnost ispred gola Kjosevskog. Deset minuta kasnije Ermin Zec je lukavo šutirao iz slobodnjaka, a njegov pokušaj je otišao pored gola Kozića da bi u 28. Bogićević fantastično šutirao iz slobodnjaka, ali je golman gostiju odbio njegov pokušaj u korner poslije kojeg nije bilo opasnosti po GOŠK.

Željezničar je do vodstva stigao u 31. minuti susreta. Kjosevski je ispucao loptu, ona došla do Mujezinovića koji je majstorski glavom spustio za Ermina Zeca, a on je lijepim udarcem matirao Kozića za vodstvo Plavih u Gabeli. Četiri minute kasnije nova šansa za goste. Šabanadžović poslao loptu za Ermina Zeca koji iz prve šutira, a njegov udarac krajnjim naporom zaustavlja Kozić, prenosi sport1.ba. 

Plavi su nastavili sa napadima i u nastavku, pa je u 38. minuti viđena fantastična akcija koja nije krunisana golom. Asim Zec je uposlio Šabanadžovića koji je ubacio u sredinu za Krpića, a ovaj vratio loptu za Ermina Zeca, no njegov atraktivan pokušaj je otišao preko gola Kozića. Dvije minute kasnije posljednje uzbuđenje u prvom dijelu, ali Kjosevskog nije ugrozio pokušaj glavom Hasanhodžića, pa je prvo poluvrijeme okočano sa prednošću Željezničara od 1:0.

- OGLAS -

GOŠK je do izjednačenja stigao iz prve prave prilike. U 55. minuti susreta Ereiz je pao nakon kontakta sa Kjosevskim, a sudija Luka Bilbija je prestrogo pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Mirsad Ramić koji je pogodio za izjednačenje rezultata. GOŠK je u 77. minuti susreta ostao bez trenera jer je Stanko Mršić isključen zbog prigovora, pa je domaći sastav bio oslabljen do kraja susreta.

U 83. minuti Gabeljani su zaprijetili, ali je Đajićev pokušaj otišao preko gola Kjosevskog da bi tri minute kasnije Hajdarevićev pokušaj lagano uhvatio Kozić. To je bilo posljednje uzbuđenje na ovoj utakmici, pa je susret okončan podjelom bodova.

Stadion: Perica Pero Pavlović. Gledatelja: 500. Sudija: Bilbija Luka (Prijedor). Žuti kartoni: Đajić, Ereiz, Vukoja (GOŠK), Bogićević, Stanić (Željezničar). Strijelci: 0:1 – E. Zec (31), 1:1 – Ramić (53p).

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz (73. Vego), Gržan (87. Husić), Đajić, Raguž, Vukoja, Ramić, Hasanović i Kovačić (30. Medak). Trener: Stanko Mršić.

Željezničar: Kjosevski, Stanić, Bogićević, Sipović, Pavić, Hajdarević, Šabanadžović, Mujezinović (53. Veselinović), A. Zec (72. Ramović), E. Zec (78. Zajmović), Krpić. Trener: Amar Osim.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA