1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Irska: Trgovački lanac otvoren svaki dan po sat vremena isključivo za starije

Sjevernoirski trgovački lanac ‘Iceland Foods’ odlučio je od utorka 17. ožujka u Belfastu otvoriti vrata svojih trgovina isključivo za starije osobe od 8 do 9 sati ujutro, da bi se opskrbili potrepštinama usred pandemije koronavirusa.

U priopćenju stoji: “Iceland Foods” će od utorka 17. ožujka od 8 do 9 sati ujutro biti otvoren isključivo za starije građane. Molimo ostale da poštuju odluku”, prenose sjevernoirski mediji.

Uprava trgovačkog lanca u nedjelju je pozvala stanovništvo da prestane s paničnom kupnjom za vrijeme pandemije koronavirusa, uz objašnjenje da će zbog takvog ponašanja mnogi kojima trebaju iste potrepštine ostati bez njih.  “Razumijemo vašu zabrinutost, no ako nakupujete više nego što vam je uistinu potrebno to će značiti da će netko drugi ostati bez potrebnih namirnica i ostalih potrepština. Budemo li razumni i budemo li djelovali zajedničkim snagama, bit će dovoljno za sve”, kaže se u priopćenju objavljenom u nedjelju u lokalnim novinama.

- OGLAS -

Odluka je naišla na pozitivne komentare na društvenim mrežama, a među njima je i ona slavnoga Chefa Gine D'Acampa koji je tvitao: “Ovo mi se uistinu sviđa…, baš je cool.”

Gino je prošle godine potpisao suradnju s Icelandom za koji proizvodi vlastiti asortiman gotovih smrznutih talijanskih jela, među kojima su pizze, mesne okruglice i jela od tjestenine.

Odluka Icelanda uslijedila je nakon što je britanska vlada pozvala naciju da u borbi protiv koronavirusa uloži napore slične onima koji su pomogli zemlji da prebrodi njemačka bombardiranja tijekom Drugog svjetskog rata, najavivši dugotrajnu izolaciju svih starijih od 70 godina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA