Magazin
Zbog korona virusa nije primjetan pad posjeta muzejima, kinima, pozorištima u KS Zbog koronavirusa nije primjetno smanjenje posjeta muzejima, kinima, pozorištima u Sarajevu, a nije primjetna ni panika kod posjetioca tih institucija.
# Fena

Zbog koronavirusa nije primjetno smanjenje posjeta muzejima, kinima, pozorištima u Sarajevu, a nije primjetna ni panika kod posjetioca tih institucija.

Direktori Zemaljskog muzeja BiH Mirsad Sijarić i Historijskog muzeja BiH Elma Hašimbegović su kazali da nije primjetan pad posjeta, grupnih i individualnih.  

Ali, po njihovim riječima, ukoliko dođe do širenja koronavirusa, postupit će u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih institucija.

Također je i Aida Palinić iz Narodnog pozorišta Sarajevo kazala da nije primjetna panika kod ljubitelja pozorišnih predstava, a to je pokazala i sinoćnja predstava u Mostaru kojom prilikom je pozorište bilo do posljednjeg mjesta popunjeno.

-  Svakako svi moramo biti odgovorni i poduzeti preventivne mjere kako bi zaštitili ne samo sebe nego i one oko sebe. Našim su posjetiocima uvijek na raspolaganju sredstva za higijenu - kazala je Palinić.

Dodala je da će u slučaju pojave ili širenja koronavirusa postupati u skladu s odlukama i uputama institucija zdravstva.

Slično će postupiti i sarajevski Cinema City, ali za sada nije primjetan pad posjeta i rade po najavljenom programu prikazivanja filmova.

Inače, pojava prvih oboljelih od koronavirusa u Bosni i Hercegovini, tačnije u Banjoj Luci podigao je nivo pripravnosti Kriznog  štaba Ministarstva zdravstva KS, ali da nema mjesta panici, jer se postupa odgovorno i profesionalno.

Ističu da ponašanje građana ima veliku ulogu u zajedničkim naporima protiv pojave i širenja virusa. Ostaju i preporuke  Kriznog štaba KS da najmlađi, djeca i uposleni u slučajevima sezonskih respiratornih simptoma ne dolaze u vrtiće i škole te da se obustava posjeta osobama u staračkim domovima.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.