Magazin
Benjamina Karić: Nadam se da Evropa i svijet mogu osjetiti dašak ljepote iz Sarajeva "Smatram da će sve Sarajke i Sarajlije i Bosanci i Hercegovci uživati u ovom prekrasnom ostvarenju", poručila je gradonačelnica
#

Benjamina Karić, gradonačelnica Grada Sarajeva, jedna je od zvanica koje će prisustvovati večerašnjoj svečanoj dodjeli nagrada Srce Sarajeva, a na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta poručila je kako se nada da će Evropa i svijet moći osjetiti dašak ljepote iz Sarajeva.

Gradonačelnica je istakla kako je prekrasan osjećaj šetati crvenim tepihom "onako kako uživaju sve Sarajke i Sarajalije". Kazala je da onako kako njeni sugrađani uživaju u Sarajevo Film Festivalu tako uživa i ona.

"Nadam se da danas Evropa i svijet mogu osjetiti dašak ove naše ljepote iz našeg prekrasnog, evropskog, modernog Sarajeva - grada kulture, grada umjetnosti, grada ljepote", poručila je Karić

Istakla je kako ima i svoj omiljeni film: "Ja ću možda biti malo subjektivna, ali ću reći da sam oduševljena filmom Danisa Tanovića".

Gradonačelnica smatra da film bh. reditalja "prekrasno oslikava naš sarajevski duh u našu sarajevsku energiju".

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.