17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Materazzi otkrio šta je rekao Zidaneu u finalu SP: Iskreno, nisam očekivao da će me udariti

Sukob Marca Materazzija i Zinedinea Zidanea u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine spada među najveće incidente u historiji Mundijala i o njemu će se uvijek pričati.

Meč za titulu prvaka svijeta između Italije i Francuske obilježio je crveni karton Zizoua, koji je dobio nakon što je glavom udario Materazzija u grudi. Veliki Zidane tako je na neslavan način završio fudbalsku karijeru, pa je to bio dodatni razlog da se o tome komentariše.

Dugo je bila tajna čime je to Italijan isprovocirao Zidanea da tako reaguje i napravi nepromišljen potez.

- OGLAS -

Mnogo godina nakon incidenta izjavio je:

“Ono što sam rekao je bilo glupo, ali opet nisam zaslužio da me onako udari. Na ulicama Napulja, Milana i Pariza mogu da se čuju i mnogo teže psovke od one koju sam mu ja uputio”.

Brbljivi Materazzi je tokom cijelog meča pričao, a onda je u 110. minutu rekao baš nešto gadno, što je Zizoua navelo da “pukne” i udari ga. Spomenuo mu je porodicu.

Bivši defanzivac italijanske reprezentacije 14 godina kasnije prisjetio se tog incidenta dok provodi vrijeme u izolaciji zbog pandemije korona virusa.

“Iskreno, nisam očekivao da će me Zidane udariti”, ispričao je tokom video razgovora na Instagramu.

“Da sam znao da će se to dogoditi, bio bih spreman i vjerovatno bismo obojica nakon toga završili u svlačionici”, rekao je nekadašnji reprezentativac Azzurra i onda detaljno opisao koja je to rečenica razbjesnila Zidanea.

“Na tom meču imali smo nekoliko kontakata u kaznenom prostoru. A kod tog posljednjeg sam ga držao, a on mi je rekao ‘U redu, dat ću ti dres kasnije’, na šta sam mu ja dobacio ‘Radije bih tvoju sestru’. Poslije tih riječi me je udario”, izjavio je Materazzi.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA