15 C
Sarajevo
25.04.2024

Brnabić: Dajemo sve od sebe da vakcine imamo što prije

 Dajemo sve od sebe da imamo vakcine za zaštitu od virusa korona što prije, izjavila je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić u Skupštini Srbije i najavila završetak rekonstrukcije Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije do aprila 2021.godine.

 Brnabić je tokom rasprave o setu finansijskih zakona, među kojima su izmjene i dopune Zakona o budžetskom sistemu, javnom dugu i završnom računu budžeta za 2019. godinu, kazala da se radi na tome da Srbija ima vakcine proizvođača i sa istoka i sa zapada.

Ona je dodala da se nastavljaju investicije u zdravstvu i da joj je posebno drago što će se sljedeće godine povećati plate zdravstvenim radnicima.

“Po svim planovima moramo da završimo rekonstrukciju Kliničkog centra Srbije 2021.godine. U prvom kvartalu sledeće godine krećemo sa rekonstrukcijom Kliničkog centra Vojvodine i objavljujemo tender za Klinički centar Kragujevac”, najavila je predsjednica Vlade Srbije.

- OGLAS -

Po predviđenoj dinamici, završavaju se, kaže, i rekonstrukcije domova zdravlja u Valjevu i Novom Sadu i još nekih opštih bolnica.

“Do aprila (2021.) treba da završimo rekonstrukciju Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije”, rekla je Brnabić.

Dodala je da uprkos tome što je u toku borba protiv virusa korona radovi na rekonstrukciji nisu prekinuti.

“Sljedeće godine treba da otvorimo i najmoderniju kardiovaskularnu bolnicu u Evropi, Dedinje 2 i da u prvom kvartalu započnemo radove na izgradnji najnovije dečje bolnice Tiršova 2”, rekla je Brnabić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA