7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Za Engleza nema krize: Raheemu Sterlingu 115 miliona eura za deset godina

Raheem Sterling je prethodnih sezona pružao sjajne partije u ekipi Pepa Guardiole, a sada bi zbog svega toga mogao dobiti rekordan ugovor.

Njegova vrijednost – 115 miliona eura! Međutim, ono što je najzanimljivije u cijeloj priči jeste da ovaj novac zapravo ne nudi njegov Manchester City.

Radi se o ugovoru koji je njemački proizvođač opreme Puma ponudio reprezentativcu Engleske, kako bi postao njihovo zaštitno lice. Sterling bi time iza sebe ostavio američki Nike i prešao u tabor kompanije koja već proizvodi dresove “Građana” iz Mančestera.

- OGLAS -

Sterlingov ugovor sa Nikeom ističe za par mjeseci i Puma bi da to iskoristi. Krilnog igrača već par godina jure Adidas, Under Armour i New Balance, ali se čini da je Puma najbliža.

Kako i ne bi bili kada mu nude da postane najplaćenije lice kompanije ikada i ugovor bi bio na 10 godina. Dakle, oko 15.000.000 eura godišnje samo da bude njihovo zaštitno lice.

Sterlingu je u komercijalnom smislu skočila cijena ne samo zbog izvanrednih partija u dresu Manchester Cityja, već i zbog elokventnih nastupa u medijima o pitanjima rasizma u fudbalu u Velikoj Britaniji, prenosi Sky Sports.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA