12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Borussia i Lazio se plasirali u osminu finala Lige prvaka

Prve dvije večerašnje utakmice Lige prvaka, u okviru posljednjeg kola grupne faze, odigrane su u Rimu i Sankt Peterburgu.

Opasno je visio Lazio na Olimpicu, Brugge je zamalo savladao Rimljane i tako ih eliminisao iz elitnog takmičenja.

Domaćin je poveo već u 12. minuti preko Joaquina Corree, a izjednačio Vormer kada je jedan “otpadak” pospremio u mrežu tri minute kasnije. Zatim je Ciro Immobile s bijele tačke ponovo doveo Lazio u vodstvo, a potom je belgijski tim nastavio s igračem manje, s obzirom da je Eduard Sobol dobio drugi žuti karton u 39. minuti.

- OGLAS -

Brugge se, međutim, ne predaje. Hans Vanaken u 76. minuti trese mrežu Rimljana za 2:2, da bi u sudijskoj nadoknadi Charles De Ketelare pogodio prečku! Centimetri su dijelili goste od prvoklasne senzacije. Ipak, ostalo je 2:2, dovoljno da Lazio osigura plasman u osminu finala.

U drugom susretu grupe F, Borussia Dortmund je savladala Zenit u Rusiji sa 1:2. Poveo je domaćin preko Argentinca Driussija, ali u drugom poluvremenu njemačka ekipa kreira preokret golovima Piszczeka i Witsela. Borussia tako s prvog mjesta odlazi u eliminacijsku fazu, Zenit se oprostio od Evrope, Brugge sezonu nastavlja u Evropskoj ligi.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA