Magazin
Velika zvijezda i prijatelj Sarajeva i BiH: Bono Vox na crvenom tepihu Sarajlije su u euforiji nakon što je potvrđeno da veliki čovjek i umjetnik Bono Vox dolazi na crveni tepih 27. Sarajevo Film Festivala
#

Bono Vox i Wim Wenders stigli su u Narodno pozorište. 

Kako je ranije saopćeno iz press službe SFF-a, restaurirana verzija filma “Hotel od million dolara” Vendersa premijerno će biti prikazana danas u 15 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. 

- Tom prilikom u 14:30 sati je upriličen specijalni Crveni tepih, na koji je uz Vendersa, dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 27. Sarajevo Film Festivala, došao i Bono Voks - saopćeno je iz press službe SFF-a.

Voks je prošetao crvenim tepihom.

Sarajlije su u euforiji nakon što je potvrđeno da veliki čovjek i umjetnik Bono Voks (Vox) dolazi na crveni tepih 27. Sarajevo Film Festivala.

Veza između grupe U2 i Sarajeva postoji već odranije, i to iz 1993. godine, kada je ova grupa bila na ZooTV turneji i kada su pokušavali skrenuti pažnju na rat u Bosni i Hercegovini.

Bono je ljubav prema Bosni i Hercegovini prvi put dokazao 17. jula 1993., kada se iz Bolonje javio putem satelitskog linka. Četiri godine kasnije s članovima svoje grupe stigao je u Sarajevo, prenosi avaz.

Svakako treba napomenuti i njihovu pjesmu ''Miss Sarajevo'', posvećenu Ineli Nogić, a koja je objavljena u novembru 1995. godine. Bono Voks dokazani je prijatelj naše države koji je skrenuo pažnju svjetske javnosti na rat u BiH.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.