Magazin
13 filmova vrijednih svake suze! Svi mi s vremena na vrijeme čak i volimo pogledati film na koji ćemo pustiti suzu.

Nekad čim pročitamo radnju znamo da će nam trebati maramice, nekad nas suze iznenade...

Kako god, postoje ti neki filmovi uz koje su suze neizbježne. Mi vam donosimo popis 13 filmova uz koje će vam oči sigurno zasuziti.

Neki kažu da su ovi filmovi sjajni i za liječenje mamurluka, ali u svakom slučaju nisu nimalo loša opcija dok se pod dekicom izležavamo na kauču, a jesen je vrijeme od takvih aktivnosti.

Neke filmove s popisa ste vjerovatno gledali, neke možda niste, nekima ste se rado vraćali i više puta, a nekima možda nakon ovog teksta date priliku...

Pa krenimo. Ovo je 13 filmova uz koje ćete, kažu oni iskusni, sigurno zaplakati. Mi jesmo...

1. Romeo i Julija (1996.)

Redatelj je Baz Luhrmann, Julia je Claire Danes, a Romeo Leonardo Dicaprio. Moderan pogled na Shakespearovu tragediju sigurno će vas natjerati da posegnete za maramicama.

2. Lav (2016.)

Kada se Saroo, petogodišnjak iz Indije izgubi na ulicama Kalkute, usvoji ga australski par. 25 godina kasnije vraća se kući u pokušaju ponovnog ujedinjenja s izgubljenom porodicom. Ovo je priča zbog koje u vašoj kući neće biti suhog oka.


3. Dobri Will Hunting (1997.)

Will Hunting (Matt Damon) je domar na vrhunskom sveučilištu, ali njegov kvocijent inteligencije nadmašuje najistaknutije studente na koledžu. Nakon što riješi kompleksnu jednadžbu, profesor matematike otkrije njegov genij i uzima ga pod svoje okrilje. S druge strane njegov psihijatar kojeg glumi sjajni Robin Williams, pokušava ga spriječiti da odbaci svoj život.

4. Tu sam pred tobom (2016.)

Will (Sam Claflin) ostao je paraliziran nakon nesreće s motorom i odlučan je u želji da ode na eutanaziju u Švicarsku. Kada Lou (Emilia Clarke) postane njegova njegovateljica, ona je jednako odlučna dokazati mu da život vrijedi živjeti. A mi smo poprilično sigurni da će vam uz ovaj film trebati cijeli paketić maramica.

5. Moja djevojka (1991.)

Macaulay Culkin i Anna Chlumsky su Thomas i Vada. Vada je djevojčica na pragu puberteta čiji se život u ljeto 1972. okreće naglavačke, a u svemu tome prati je njezin vjerni prijatelj Thomas.

6. Marley i ja (2008.)

Bračni par (Jennifer Aniston i Owen Wilson) udomi vrlo nestašnog labradora koji postane sastavni dio njihove porodice, a bez obzira jeste li ljubitelji pasa ili ne, ovaj film natjerat će vam suze na oči.


7. Čuvarica svoje sestre (2009.)

Već i sami pogled na temu ovog filma daje naznačiti da bi moglo biti suza. Djevojčica Anna napravljena je u epruveti kako bi, kada se rodi, bila odgovarajući donor za svoju stariju sestru koja boluje od leukemije. S 13 godina Anna odluči da želi zdravstveno ostamostaljenje od svojih roditelja kako više ne bi bila prisiljena odlaziti na operacije koje su potrebne da njena sestra ostane živa.

8. Sedam duša (2008.)

Film je ovo o čovjeku (Will Smith) s tajnom zbog koje kreće na izvanredno putovanje iskupljenja tokom kojeg će zauvijek promijeniti živote sedam stranaca.


9. Zauvijek Alice (2014.)

Profesorici Alice Howland (Juliane Moore) dijagnosticirana je Alzheimerova bolest, a kako bolest napreduje to utječe i na sve ljude oko nje Alice. Sirova priča o okrutnoj bolesti glumici Juliane Moore donijela je Oskara, a vas će sigurno ostaviti u suzama.

10. Vrijeme nježnosti (1983.)

Priča koja se provlači na razdoblje od 30 godina je priča o složenom odnosu udovice Aurore i njezine kćeri Emme. Obje traže ljubav i dok Aurora hoda s karizmatičnim bivšim astronautom, Emma se udala za učitelja, ali najbitniji dio priče je ženski odnos.

11. Djevojka koju sam volio (1973.)

Robert Redford i Barbara Streisand u glavnim ulogama već su dovoljan razlog za gledanje ovog filma. Priča je to o suprotnostima koje se privlače, sve dok se to ne promijeni. Ovaj klasik o ljudima koje razdvajaju stavovi i uvjerenja tjera suze na oči.

12. Ljubavna priča (1970.)

Film je ovo koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim i uz koju su mnogi plakali. Jenny (Ali MacGraw ) i Oliver (Ryan O'Neal ) vjenčaju se unatoč klasnim razlikama i negodovanjima obitelji, a onda Jenny dijagnosticiraju tešku bolest. Legendarni filmski kritičar Roger Ebert rekao je da se radi o filmu za koji će vam trebati dosta maramica, tako da pripremite se.


13. Bilježnica (2004.)

I na kraju neizbježni "The Notebook". Većina vas je vjerojatno pogledala priču o zabranjenoj romansi siromašnog radnika i mlade bogatašice, ali ovaj film jedan je od onih koji se bez problema gledaju i drugi, pa i treći put... I uz koje se plače. Tako da pripremite maramice još jednom i uživajte u sada već kultnoj romantičnoj drami.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.