Magazin
Briggite Bardot ponovo na sudu: Pismo kojim je izazvala bijes stanovnika ostrva predmet je nove tužbe Legendarna holivudska Glumica Brigitte Bardot uskoro bi mogla da se nađe pred sudom zbog poststicanja na rasnu mržnju
#

Brigitte se već nekoliko godina aktivno zalaže za zaštitu životinja zbog čega se otvoreno sukobila sa stanovnicima ostrva Reunion u Indijskom okenanu, napisavši otvoreno pismo u kojem je kritikovala njihov način ophođenja prema domaćim životinjama, piše Avaz.

-Domoroci su zadržali svoje divljačke gene. Pripadnici hindu populacije žrtvuju koze, odsjecaju im glave i zatim njihovu utrobu bacaju u more, gdje privlači ajkule koje zatim predstavljaju opasnost po plivače. Stanovnici ovog demonskog ostrva takođe su okrutni prema psima i mačkama. Kanibalizam prethodnih vijekova ostao je u genima ovog naroda, degenerične populacije i dalje uronjene u varvarsku tradiciju svojih predaka- napisala je Brigitte u pismu koje je postalo glavni dokaz tužbe.

 

Za brigitte ovo ovo neće biti prvi put da se nađe na sudu zbog svojih oštrih kritika. Ona je do sada već pet puta bila optuživana za izazivanje mržnje, uglavnom protiv muslimana i Jevreja.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.