Magazin
Dodjela Zlatnih globusa: "Zvijezda je rođena" je apsolutni favorit Muzička romansa "Zvijezda je rođena", hit na kino blagajnama, veliki je favorit na večerašnjoj dodjeli Zlatnih globusa, koji tradicionalno otvaraju novu sezonu holivudskih filmskih nagrada

Velika holivudska imena pojavit će se večeras na crvenom tepihu ispred hotela Beverly Hilton u Los Angelesu, na prvim ovosezonskim nagradama koje će kulminirati Oscarom 24. februara.

Voditelji ceremonije, koja počinje u dva ujutro u ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu, bit će Sandra Oh i Andy Samberg. Pošto je ovo jedina filmska nagrada na kojoj se služi alkohol, dodjele su obično živahnije nego ostale.

"Mislim da će biti odlično", rekao je Samberg u razgovoru za The Hollywood Reporter.

Iako filmska biografija bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja "Vice" ima najviše nominacija, šest, film o kojem se ipak najviše govori je "Zvijezda je rođena". Većina kritičara tom filmu predviđa veliku večer i nagradu za najbolju dramu.

"Očekujemo da će 'Zvijezda je rođena' otići do kraja i učvrstiti svoj status favorita uoči Oscara", objavio je časopis Variety u najavi Zlatnih globusa, nagradi što je dodjeljuje Udruženje stranih dopisnika u Hollywoodu.

Ipak, filmski novinari upozoravaju i na činjenicu da se radi o nagradama koje su zloglasno nepredvidljive.

Ali ako postoji sigurna oklada na večerašnje nagrade, onda je to "Roma" Alfonsa Cuarona u kategoriji stranog filma. Cinematska je to oda njegovu odrastanju u Meksiku.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.