Magazin
Dua Lipa dobila albansko državljanstvo, predsjednik Bajram Begaj poručio: Ona je naš ponos Pjevačica Dua Lipa dobila je albansko državljanstvo. Predsjednik Albanije Bajram Begaj je, između ostalog, poručio da je ona ponos ove države.
#

"Posebno mi je zadovoljstvo talentovanoj i svjetski poznatoj pjevačici uručiti dekret o albanskom državljanstvu! Uoči 110. godišnjice proglašenja nezavisnosti Albanije odajemo počast ne samo onim ličnostima koje su u prošlosti doprinijele i pomogle u stvaranju albanske države, već i svima onima koji svojim doprinosom u svim oblastima promovišu albanski nacionalni identitet i čine nas ponosnim u svakom trenutku", napisao je na svojoj Facebook stranici.

Dodao je da je umjetnica kao što je Dua Lipa bogatstvo za muzički svijet, a u isto vrijeme i ponos Albanije, Kosova i svih područja gdje se govori albanski jezik. Smatra da je ona simbol talenta i predanog rada.

Ova svjetski poznata pjevačica albanskog porijekla istaknula je kako je naročito sretna zato što je dobila državljanstvo.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от DUA LIPA (@dualipa)

"Hvala predsjedniče Begaj i gradonačelniče Erion Velijan na ovom priznanju - dobila sam albansko državljanstvo! Mnogo sam ponosna", navela je na Instagramu.
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.