Magazin
Eurovizija 2021. u Rotterdamu održat će se uz epidemiološke mjere Natjecanje za pjesmu Eurovizije 2021. u nizozemskom gradu Rotterdamu održat će se u svibnju uz ograničenja i epidemiološke mjere zbog pandemije koronavirusa, priopćili su u srijedu organizatori.
#

Neki će se nastupi održati uživo uz epidemiološke mjere, rekli su organizatori, ne precizirajući hoće li biti dopuštena publika. Neke će zemlje moći predati snimljene izvedbe svojih predstavnika.

“Natjecanje za pjesmu Eurovizije vratit će se u svibnju unatoč pandemiji, ali u prevladavajućim okolnostima događaj je nemoguće održati onako kako smo navikli”, rekao je Martin Osterdahl, izvršni direktor natjecanja.

Nizozemska je postala domaćin 65. izdanja Eurovizije, koju preko televizije prati oko 200 milijuna ljudi, nakon što je Nizozemac Duncan Laurence pobijedio na natjecanju 2019. godine s pjesmom “Arcade”.

Prošlogodišnje izdanje natjecanja otkazano je nedugo nakon što je koronavirus stigao u Europu, a ove će se godine polufinalne večeri održati 18. i 20. svibnja te finale, u kojem će sudjelovati 41 država, 22. svibnja.

Organizatori su u listopadu rekli da razmatraju četiri scenarija u rotterdamskoj “Ahoy Areni”, od relativno normalnog s tisućama ljudi, do onog s ograničenom publikom uz epidemiološke mjere ili potpuno bez publike.

U srijedu su izvijestili da su još uvijek najviše usredotočeni na scenarij u kojem bi manji broj gledatelja mogao prisustvovati pod “strogim zdravstvenim i sigurnosnim mjerama”, uključujući testiranja na covid-19.

Kapacitet bi mogao biti smanjen, a organizatori su već odlučili vratiti novac za sve do sada kupljene karte.

Konačna odluka o publici može biti donesena tek sredinom travnja, rekao je glasnogovornik natjecanja.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.