11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Trodnevni spektakl u Sarajevu

Sarajevska novogodišnja čarolija, koja će i ovaj put trajati tri dana uzastopno, počet će 30. decembra u 20 sati na trgu ispred Katedrale. Omladinski orkestar “MuzikArt” pod dirigentskom palicom Emira Mejremića izvest će najpopularnije i najljepše arije i evergreene. 

Svi gosti i posjetioci koncerta bit će srdačno dočekani pićem dobrodošlice koje je osigurala “Coca Cola”, partner manifestacije. Zabavljat će ih i GROODVY, maskota Evropskog zimskog festivala za mlade (EYOF), čiji će domaćini u februaru iduće godine biti Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Najsjajniju noć u godini ispred Vječne vatre, 31. decembra obasjat će Hari Mata Hari uz čije pjesme su odrastrale generacije i čija ljubav prema muzici, nošena neprikosnovenim vokalom, dolazi do svakog slušaoca.

- OGLAS -

Posjetioce će uoči nastupa glavne zvijezde već od 20.30 sati, zagrijati DJ-Deezy i Eldin Huseinbegović. U Novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog svijeta uz najljepše Harijeve pjesme uvesti i spektakularan vatromet. 

Putovanje se nastavlja i u Novoj 2019., 1. januara, također ispred Vječne vatre, nastupom pop-rock banda Bombaj štampa sa Brankom Đurićem Đurom. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa nastupit će sarajevski mladi bend Mirza&Panduri.

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te Turističke zajednice KS. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA