Magazin
Herd progovorila prvi put o suđenju: Presuda je rezultat pristranog predstavljanja na društvenim mrežama Ne možete mi reći da je sve ovo bilo pošteno, istakla je Herd
#

Nakon što je porota presudila u korist njenog bivšeg supruga, Amber Herd (Heard) odlučila je prvi put javno progovoriti o suđenju.

Presudu je nazvala nepravednom te kaže da je ona rezultat "pristranog predstavljanja na društvenim mrežama".

Na temu osuđujuće presude 36-godišnja Herd progovorila je u trodijelnom intervjuu za emisiju Today američke televizijske kuće NBC.

"Nepravedna odluka"

Tokom razgovora s voditeljicom Savanom Gatri (Savannah Guthrie) koja je prošle sedmice intervjuirala Depov pravni tim u emisiji, Herd se osvrnula na "mržnju i ljutnju" s kojima se suočavala tokom suđenja i nakon presude porote, istovremeno osuđujući "nepravednu" odluku donesenu protiv nje.

- Čak i neko ko je siguran da zaslužujem svu ovu mržnju i bijes, čak i ako mislite da lažem, ipak me ne možete pogledati u oči i reći da sam pošteno predstavljena na društvenim mrežama. Ne možete mi reći da je sve ovo bilo pošteno - izjavila je Herd u emisiji.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca porota je jednoglasno odlučila u korist Depa. Osim toga, porota je glumcu dodijelila 15 miliona dolara – 10 miliona dolara odštete i 5 miliona dolara kaznene odštete, iako je drugu isplatu sudac smanjio na 350 hiljada dolara po zakonu savezne države Virdžinije. Herd je dobila relativno beznačajnih 2 miliona dolara odštete, a svom bivšem suprugu nakon sudske parnice dužna je 8,35 miliona dolara.

Porotu osvojila "izvrsna gluma"

Herd, čiji je pravni tim otkrio kako se planira žaliti na presudu – također je naglasila kako je porotu osvojila "izvrsna gluma" i "voljeni" ugled njenog bivšeg supruga u javnosti, sugerirajući kako ih je dodatno uvjerio "plaćenicima" na klupi koji su svjedočili u njegovo ime.

Tokom šestosedmičnog maratonskog suđenja u Fairfaksu u Virdžiniji, koje je počelo 11. aprila i završilo 1. juna, Dep je pozvao 38 svjedoka, dok je pravni tim Amber Herd pozvao 24, prenosi Tportal.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.