15 C
Sarajevo
28.03.2024

Beograd: Otvorena tradicionalna “Ulica otvorenog srca”

Kao i svake godine, Beograđani ovog 1. januara proslavljaju Novu godinu sa svojim prijateljima, komšijama i sugrađanima na “Ulici otvorenog srca”.

Uz pjesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umjetnike i brojne atrakcije, svi mogu da se priključe humanitarnoj akciji. Ove godine, humanitarna akcija odnosi se na projekat “Doktori klovnovi”, koji pomažu djeci da lakše podnesu boravak u bolnicama.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti “Ulice otvorenog srca” postaju dio humanitarne akcije.

- OGLAS -

Muzičko-zabavni program se izvodi ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari grad i u Skadarliji.

Kako je rekao gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, Beograd dočekuje Novu godinu kao i svi ostali gradovi u svijetu, ali je specifičan po tome što 1. januar počinje šetnjom kroz “Ulicu otvorenog srca”.

“‘Ulica otvorenog srca’ šalje puno lijepih poruka, a jedna od tih poruka je da su ljubav i tolerancija najveće vrijednosti”, kazao je, dodavši da se ovom manifestacijom šalje i poruka humanosti.

“Ulica otvorenog srca” nastala je prije pola vijka u “Srpskoj kafani” kada su glumci Ateljea 212 mijenjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste.

Iz ovog nesvakidašnjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA