Magazin
Jennifer Aniston donirala milion dolara udruzi za borbu protiv rasizma Američka glumica Jennifer Aniston donirala je milion dolara humanitarnoj udruzi Color of Change u znak solidarnosti s pokretom Black Lives Matter, pišu britanski mediji.
# Agencija

Američka glumica Jennifer Aniston donirala je milion dolara humanitarnoj udruzi Color of Change u znak solidarnosti s pokretom Black Lives Matter, pišu britanski mediji. 

Zvijezda televizijske serije "Prijatelji" značajnu je donaciju dala humanitarnoj udruzi kako bi iskazala svoju podršku pokretu Black Lives Matter nakon smrti Georgea Floyda.

Floyd je umro za vrijeme policijskog privođenja jer mu je policajac gotovo 9 minuta stiskao vrat koljenom, dok je on ponavljao da ne može disati.

Na svojem Instagramu Aniston je napisala: "Ova sedmica je bila potresna iz mnogo razloga. Moramo priznati da rasizam i brutalnost u ovoj zemlji traju dugo vremena - a to NIKADA nije u redu", istaknula je glumica.

"Kao saveznici, koji želimo jednakost i mir, naša je odgovornost dizati glas, zahtijevati pravdu, obrazovati se o tom pitanju i više od svega, širiti ljubav. Koliko smo još vremena spremni prelaziti preko toga? KOLIKO JOŠ VREMENA?", poručila je Aniston.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.