17 C
Sarajevo
16.04.2024

Dodjela Zlatnih globusa: “Zvijezda je rođena” je apsolutni favorit

Velika holivudska imena pojavit će se večeras na crvenom tepihu ispred hotela Beverly Hilton u Los Angelesu, na prvim ovosezonskim nagradama koje će kulminirati Oscarom 24. februara.

Voditelji ceremonije, koja počinje u dva ujutro u ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu, bit će Sandra Oh i Andy Samberg. Pošto je ovo jedina filmska nagrada na kojoj se služi alkohol, dodjele su obično živahnije nego ostale.

“Mislim da će biti odlično”, rekao je Samberg u razgovoru za The Hollywood Reporter.

- OGLAS -

Iako filmska biografija bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja “Vice” ima najviše nominacija, šest, film o kojem se ipak najviše govori je “Zvijezda je rođena”. Većina kritičara tom filmu predviđa veliku večer i nagradu za najbolju dramu.

“Očekujemo da će ‘Zvijezda je rođena’ otići do kraja i učvrstiti svoj status favorita uoči Oscara”, objavio je časopis Variety u najavi Zlatnih globusa, nagradi što je dodjeljuje Udruženje stranih dopisnika u Hollywoodu.

Ipak, filmski novinari upozoravaju i na činjenicu da se radi o nagradama koje su zloglasno nepredvidljive.

Ali ako postoji sigurna oklada na večerašnje nagrade, onda je to “Roma” Alfonsa Cuarona u kategoriji stranog filma. Cinematska je to oda njegovu odrastanju u Meksiku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA