Magazin
Kanadski modni milioner uhapšen zbog silovanja djevojčica Kanadski milioner iz modne industrije Peter Nygard (79) uhapšen je danas u kanadskom gradu Winipegu na osnovu Zakona o izručenju pošto je u SAD optužen za silovanje više žena i djevojčica i danas će se pojaviti pred sudom.
# Tanjug

Kanadski milioner iz modne industrije Peter Nygard (79) uhapšen je danas u kanadskom gradu Winipegu na osnovu Zakona o izručenju pošto je u SAD optužen za silovanje više žena i djevojčica i danas će se pojaviti pred sudom.

Početkom ove godine američke savezne vlasti pretresle su sjedište njegove kompanije na Manhattan-u, nakon što je 10 žena podnijelo tužbu da ih je Nygard novcem "namamio" na svoje imanje na Bahamima, obećavši im da će im pomoći u izgradnji manekenske karijere, a potom ih je "napadao, silovao i sodomizovao", navodi Reuters.

Nekoliko njih je u tužbi reklo je da su imale 14 ili 15 godina kada im je Nigard dao alkohol ili drogu, a zatim ih silovao.

Pedeset sedam žena, uključujući 18 državljanki Kanade pridružilo se tužbi, koja tereti Nigarda da je ih je decenijama namamljivao koristeći nasilje, zastrašivanje i mito. Nigard je negirao sve navode i za ovu zavjeru tvrdi da je izazvana sukobom s komšijom milijarderom na Bahamima.

Portparol njegove kompanije saopštio je ranije ove godine da milioner odlazi sa mjesta predsjednika Nigardovih kompanija i da će se odreći svog vlasničkog udjela.

Nigard International započeo je poslovanje u Vinipegu kao proizvođač sportske odjeće. Na veb-stranici kompanije se navodi da njihov maloprodajni sektor ima više od 170 prodavnica u Sjevernoj Americi.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.