8 C
Sarajevo
26.04.2024

Vojvoda Slavko Aleksić i ostali četnici: “Bog čuva Srbiju, Srpsku i Crnu Goru, živeli svi!” (VIDEO)

Četnički vojvoda Slavko Aleksić bio je jedan od ”simbola” opsade grada Sarajeva. On je komandirao trupama raspoređenim u blizini Jevrejskog groblja odakle je svakodnevno terorizirao građanke i građane bosanskohercegovačke prijestolnice. Do 1992. godine skromni zaposlenik sarajevske pošte, razgoropadio se obnovom rada sarajevskih četnika u praskozorje agresije.

Postao je jedan od lidera pokreta na širem području Sarajeva. Zajedno s Vojislavom Šešeljom i još jednim nikad procesuiranim vojvodom Branislavom Gavrilovićem Brnetom, sijao je strah i smrt među građanima okupiranih područja. Po okončanju agresije, napustio je grad u kojem je proveo najveći dio života.

Zajedno s hiljadama Srba iz sarajevskih naselja Grbavica i Kovačići, Aleksić je iz Sarajeva otišao u martu 1996. godine. U godinama koje su uslijedile, sve se rjeđe pojavljivao u javnosti. Pritajio se negdje u šumama u okolini rodne Bileće. Kako se nezvanično može saznati, često se ”spušta” u sam grad, a redovni je učesnik svih četničkih manifestacija u vrletima istočne Bosne i zapadne Srbije. 

- OGLAS -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA