Magazin
Ko je Vanessa Bryant? Pogibija kćeri i supruga slomila je udovicu slavnog sportaša, no zbog tri kćeri koje su ostale mora pronaći snage ići dalje Tih 19 godina braka i četiri predivne kćeri koje su dobili ostaju kao najljepša uspomena

Za dobrobit triju kćeri, koje su nakon stravične pogibije Kobea i Gianne Bryant ostale bez oca i sestre, udovica Vanessa Bryant pokušava sve kako bi se sabrala i pokušala nastaviti sa životom. Tih 19 godina braka i četiri predivne kćeri koje su dobili ostaju kao najljepša uspomena, a ona će morati pronaći način da im, doslovce preko noći, bude otac i majka te da ih nastavi odgajati onako kako su njih dvoje odlučili na početku njihova zajedničkog života.

Otkako su u nedjelju u stravičnoj helikopterskoj nesreći život izgubili košarkaš Kobe Bryant i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria-Onore, od milja zvana Gigi, život obitelji Bryant doslovce se izokrenuo. Sreću i radost, koju su svakodnevno proživljavali, zamijenili su bol i tuga, a doslovce preko noći Vanessa Bryant postala je glava obitelji.

Iako je izgubila supruga i oca svoje djece, ali i ono najvažnije, svoje dijete, Vanessa će morati pronaći način da nastavi dalje ponajviše zbog tri kćeri koje su ostale s njom u toj tuzi - 17-godišnje Natalije, trogodišnje Bianke i sedmomjesečne Capri.

'Ovo je iznimno teško i tužno vrijeme za Vanessu, ali i cijelu obitelj. Ona jednostavno ne može završiti rečenicu, a da se ne rasplače, no trudi se, i to jako, da se sabere zbog cura. Sada ona mora biti - ona jaka', otkrio je izvor blizak obitelji Bryant, dodavši kako su Vanessa i Kobe Bryant, unatoč mnogobrojnim usponima i padovima u braku, srodne duše.

'Ona je znala da će s njim biti do kraja života. Sada je okružena ljudima koji je vole i koji su voljeli Kobea. Utjehu je pronašla u vjeri i nije sama, no njezina tuga potrajat će jako, jako dugo.'

  

A kako je počela njihova ljubavna priča? Kada su se upoznali, Kobe Bryant imao je 20 godina, košarkaški znalci nazivali su ga fenomenom, a Vanessa Urbieta Cornejo Laine imala je tek 17 i još je uvijek pohađala srednju školu. Zaručili su se nakon samo šest mjeseci veze, a vjenčali se čim je ona postala punoljetna, u travnju 2001., u katoličkoj crkvi St. Edward u Dana Pointu u Kaliforniji.

U njihovu je ljubav malo tko vjerovao u počecima, dapače rijetko tko je vjerovao atraktivnoj latino tinejdžerici da ju je NBA zvijezda pozvala na izlazak. A sve je planulo na snimanju spota, na kojem je Vanessa bila glavna zvijezda, a Bryant se želio okušati i kao reper. Bio je toliko očaran njome da joj je u školu slao ogromne bukete ruža i dolazio po nju u svom Mercedes Benzu.

Na njihovom vjenčanju nije bila obitelj Kobea Bryanta jer nije bila zadovoljna njegovim odabirom. Dapače, nakon toga su se poprilično udaljili jedni od drugih, a njegov otac Joe tada je rekao: 'Ako je mogao odlučiti da se oženi, onda može sam odlučivati za sebe i u drugim stvarima. To je sad njegov život.'

Vanessa Bryant ubrzo se priviknula na to kako je to biti supruga NBA košarkaša, povezala se s ostalim suprugama i djevojkama, ali i ubrzo osjetila okrutnost tog svijeta. 'Sjećam se da mi je u jednom trenutku rekla da ima krizu identiteta. Da jednostavno ne zna tko je ona osim toga da je supruga Kobea Bryanta', izjavila je 2005. njezina rođakinja Laila Laine.

A onda joj se svijet srušio. Samo šest mjeseci nakon što je 2003. rodila njihovo prvo dijete, kćer Nataliju, Kobe Bryant suočio se s teškim optužbama da je silovao 19-godišnju djelatnicu hotela u Coloradu. Slavni košarkaš cijelo je vrijeme tvrdio kako je seksualni odnos bio dobrovoljan, a na press konferenciji uz njega je sjedila i Vanessa.

'Gadim se sam sebi što sam napravio tako nešto. Svoju ženu volim svim svojim srcem. Ti si moja stijena, moj oslonac. Ti si dio mog srca, zrak koji dišem i najsnažnija osoba koju znam. Žao mi je što sam ti sve ovo priuštio i što je naša obitelj morala ovo doživjeti.'

Kako bi joj zahvalio što je cijelo vrijeme čvrsto stajala uz njega, Bryant joj je poklonio prsten s ljubičastim dijamantom od osam karata, vrijedan četiri milijuna dolara, a teške optužbe odbačene su 2004., kada je dotična djevojka pristala dogovoriti se o odšteti izvan suda.

Čini se kako se sve zapravo promijenilo te 2016., kada je Kobe Bryant napokon odlučio poslušati svoje tijelo i otići u mirovinu. Tada se u potpunosti posvetio obitelji, a često je i na svojim profilima na društvenim mrežama isticao svoju ljubav prema supruzi i kćerima nazivajući ih 'svojim princezama'.

Ipak, najviše je bio povezan s 13-godišnjom Gigi, s kojom je na kraju bio na kobnom letu helikopterom. Osim što su fizički jedno drugome nevjerojatno nalikovali, i karakterno su bili slični, a dijelili su i ljubav prema košarci. Upravo se zbog Gigi vratio na košarkaške terene kao njezin osobni trener.

'Došla je do mene prošlog ljeta i pitala me hoću li je trenirati i tako je sve počelo. Natalia je odlična u odbojci, a Gianna u košarci, ali i nogometu', otkrio je nedavno Kobe Bryant gostujući u jednom showu, u kojem je otkrio i da je kod kuće sasvim druga osoba od one na terenu:

'Mogu biti pravi umiljati medvjedić kada sam s obitelji, sa svojom djecom, i uživam u svakom trenutku.'

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.