12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Ovo je ubica iz Njemačke. Ostavio je manifest, objavljeni jezivi dijelovi

U Hanauu, gradu istočno od Frankfurta, u srijedu navečer ubijeno je osam osoba kada je napadač izveo dva oružana napada na nargila-barove.

Po pisanju lista Bild, napadač je prvo ispred nargila-bara Midnight ubio troje i ranio jednu osobu. Potom se odvezao u četvrt Kesselstadt, gdje je upao u Arenu, drugi bar istog tipa, i ubio još petero te ranio četvero ljudi.  

Jedna je osoba naknadno preminula pa se broj umrlih povećao na devet.

- OGLAS -

Policija je nakon toga u stanu napadača otkrila tijelo 72-godišnje žene i tijelo napadača te vjeruje da si je oduzeo život. Napadač je, prema Beuthu, Nijemac.

Ostavio manifest

Tobias R. iza sebe je ostavio manifest na 24 stranice i nekoliko videa u kojima opisuje svoj život. Dijelove tog manifesta objavili su njemački mediji, a iz njega je vidljivo da je napadač bio ekstremni desničar koji je imao psihičkih problema.

Kako je za Kurier opisao stručnjak za terorizam Peret R. Neumann, radi se o osobi koja mrzi sve strance i sve ljude koji nisu bijele rase.

“Čak i kada ne spominje direktno islam, u manifestu poziva na uništavanje različitih država u Africi, na Bliskom istoku i u Aziji (koje su većinom muslimanske)”, navodi detalje manifesta Neumann.

Napadač sam za sebe kaže da je rođen 1977. godine i da je studirao poslovnu administraciju u Bayreuthu. Mrzio je sve migrante, neovisno o tome odakle dolaze.

Svoje postupke opravdavao je izjavama da “znanost dokazuje da su neke rase nadmoćnije od drugih” te često spominje potpunu eliminaciju nekih etničkih skupina, posebno onih u Africi, Aziji i na Bliskom istoku. U manifestu ima i popis ljudi koji moraju biti uništeni, a radi se većinom o muslimanima.

 

“Ako želite riješiti problem stranih kriminalaca, ne biste trebali napadati vanjske neprijatelje, nego poraziti unutarnje neprijatelje. A to može biti i vaš narod”, piše u manifestu i dodaje: “Nisu svi koji danas imaju njemačku putovnicu čistokrvni, treba eliminirati pola populacije.”

Mrzio žene

Tobias R. mrzio je i žene. Po vlastitom priznanju, 18 godina nije bio u vezi sa ženom i tvrdi da je to bila isključivo njegova odluka.

U manifestu piše kako nikad nije imao djevojku jer nijedna nije bila dovoljno dobra za njega. “Nikada nije dolazilo u obzir da budem s mnogim ženama, da budem u vezi s nekom koja nije zgodna i s kojom se koliko-toliko razumijem. Htio sam imati samo najbolje ili ništa”, piše ubojica.

Uz sve to, Tobias R. bio je i paranoičan te uvjeren da ga prati “posebna tajna služba”, i to otkako je bio dijete. U manifestu piše kako mu je sve to postalo jasno 11. rujna 2001. godine, na dan kada je napadnut WTC. Navodi i da su mu ideje pokrali Donald Trump i Jürgen Klopp, nogometni trener.

Neke od žrtava su Kurdi

U BMW-u ubojice pronađeni su časopisi o municiji i pištoljima, a imao je i dozvolu za lovačko oružje.

Prema pisanju medija, neke od žrtava su Kurdi. Među devet ubijenih je pet mladih osoba, uključujući jednu ženu.

“Savezno tužiteljstvo preuzelo je istragu i postoje naznake ekstremno desne pozadine”, kazao je glasnogovornik tužitelja. 

Glasnogovornik turskog predsjednika u Ankari je kazao kako su među ubijenima u Hanauu i turski državljani.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA