Magazin
Lučano Pavaroti dobija zvijezdu na Stazi slavnih u Holivudu Njegova zvijezda bit će 2.730. na ovom poznatom holivudskom bulevaru
#

Italijanski tenor i počasni građanin Sarajeva, te veliki prijatelj BiH Lučano Pavaroti (Luciano Pavarotti), koji je preminuo 2007., bit će posthumno počašćen zvijezdom na Stazi slavnih u Holivudu 24. avgusta.

Njegova zvijezda bit će 2.730. na ovom poznatom holivudskom bulevaru, a na događaj je kao govornik pozvan američki dirigent Džejms Konlon (James Conlon), a u ime porodice svečanosti će prisustvovati Kristina Pavaroti (Cristina), jedna od tri kćerke pjevača iz prvog braka.

Pavarotiju pripada zasluga što je klasičnu muziku izveo van standardnih operskih dvorana, na mjesta do tada rezervisana samo za pop i rock muziku, te ostale "mainstream" muzičke žanrove.

On je bio veliki ljubitelj fudbala i želio je biti golman, ali ga majka ubijedila da postane učitelj što je i radio nekoliko godina, ali već u 19. godini započeo je ozbiljne studije muzike.

Jedan od nezaboravnih trenutaka je i njegova izvedba "Miss Sarajevo" 1995. godine, sa slavnim irskim bendom U2, posvećena Sarajevu pod opsadom.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.